Anketa
Jak hodnotíte námi pořádané semináře?
Hlasovalo 4752 lidí


redakce KIS OK, 17. duben 2011
Vyhlášení soutěže REGIONÁLNÍ POTRAVINA Olomouckého kraje 2011

Agrární komora Olomouckého kraje ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR vyhlašuje na základě předloženého projektu soutěž „REGIONÁLNÍ POTRAVINA OLOMOUCKÉHO KRAJE“.

Celostátní soutěž s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Olomouckého kraje.

Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5) Pekařské výrobky, včetně těstovin.

6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje.

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Na území Olomouckého kraje bude tuto soutěž organizovat Agrární komora Olomouckého kraje, je sdružení právnických a fyzických osob z odvětví zemědělství, lesnictví a potravinářství. Výrobci potravin, kteří  patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Olomouckého kraje  a je  nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje  do 15. května 2011 na adresu:

Agrární komora Olomouckého kraje, Blanická 1, 772 00 Olomouc,
v obálce s označením:
„Regionální potravina Olomouckého kraje – přihláška“


Oceněné výrobky a jejich producenti kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Olomouckého kraje získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

Metodiku a přihlášku s přílohami najdete na webových stránkách Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Olomouckého kraje www.kis-olomoucky.cz

Termín zasedání hodnotitelské komise je 20. 5. 2011 v Olomouci, Blanická 1, v sídle Krajské agentury pro rozvoj zemědělství a venkova.
 
Soutěžící zajistí předání  přihlášených  výrobků k hodnocení odborné komisi  do 20. května 2011 do 9,00 hodin na adresu:

Olomouc, Blanická 1, Ing. Miloš Porč - ředitel OAK Olomouc

Věříme, že tato soutěž podpoří zájem spotřebitelů o naše kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.


Bližší informace na:
 tel. 724 202 889 Ing. Pavel Stonawský,
 tel. 724 265 100 Ing. Roman Beneš.

Olomouc 11. dubna 2011

Ing. Josef Hlavinka
předseda představenstva
Agrární komory Olomouckého kraje

 


Přiložené dokumenty:
A_B_C_D_Regionální potravina.doc
_Metodika pro udělování značky.doc
Vyhlaseni souteze RP OK 2011.doc
Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 25810
Autor Nadpis Datum
Cilekteki    VIvBsCPcyQyCpAn 08:28 4. listopad 2012
Hassan    mMYxHwBRFRNoI 15:47 4. listopad 2012
Axell    yUUnRsSuGzltiCtfW 17:38 4. listopad 2012